Csibe zenekar
A Csibe zenekar 1992-ben alakult Csekei Lászlóné vezetésével. Célja az volt, hogy már az egészen kicsi előképzős, elsős, másodikos hegedűs tanulók is megtapasztalhassák a zenei együttjátszás örömét. Ha egy kezdő hegedűs még nem biztos magában, de mellette több ugyanolyan idős gyermek ugyanazt húzza, az bátorságot ad neki. Ezzel fejlődik a színpadi biztonságuk, hozzászoknak a szerepléshez, és általában 1-2 év elteltével már megpróbálkozhat a csoport két-háromszólamú darabok megtanulásával is, ezzel előkészülnek a komolyabb többszólamú vonószenekari munkára. Megtanulják, hogy ne csak magukra figyeljenek, hanem a karmesterre, és egymásra is.

1999-ben Csekei Lászlóné nyugdíjba vonulásával, Tajti Veronika vette át a zenekar vezetését. A tanévek folyamán rengeteg szereplésre adódott alkalom. A zenekar az adventi, karácsonyi koncertek sorozatos szereplője. Bemutatkoztunk élő adásban a Magyar Rádió Márványtermében az iskola 50. éves jubileuma alkalmából. Az iskola óvodásoknak rendezett hangszerbemutatóin is állandó fellépők vagyunk. Természetesen a félévi meghallgatás és az év végi vizsgakoncert sem maradhat el.

Munkánkat a 2008. tavaszán megrendezett SIMÜN(Salgótarjáni Ifjúsági Művészeti napok), vándorserleggel jutalmazta.Tajti Veronika


lap tetejére